Prelucrare 3D cu Router CNC

Spre deosebire de metoada aditiva  cu ajutorul unui CNC router se decupeaza in blocul de plastic РMetoda substractiva .

Fiind un proces de substragere a materialului existent, in unele cazuri aceasta metoda este mai rapida si cu calitati mecanice

superioare celor obtinute prin printare3D. Calitatea produsului finit este dat de omogenitatea semifabricatului.

Se pot folosi o gama larga de semifabricate: Plastic, Lemn, metale moi (aluminiu, cupru, bronz) sau marmura.

Prelucrare cu CNC 6060
CNC 6060

Ce este un CNC router

Routerele CNC (Computer numerical control) sunt o clasa de echipamente folosite sa elimine material dintr-o anumita locatie de pe o bucata de plastic lemn sau metal. Exista diferite tipuri de routere CNC pentru materiale diferite, avand in vedere faptul ca fiecare material are puncte forte si puncte slabe diferite. Controlul numeric se refera la programarea computerizata ce este folosita pentru a controla si programa routerul. Routerele CNC sunt folosite pentru a crea modele sau decupaje, dupa caz.

Prelucrare 3D cu Router CNC nu inseamna doar masina in sine adica partea de hardware. O parte importanta in folosirea acestuia o reprezinta software-ul care controleaza miscarile routerului.

Adancimea si locatia taierii sunt controlate prin programare computerizata, si de aceea masinistii CNC-urilor trebuie sa fie calificati pentru operarea software-ului instalat pe router. Software-urile specializate sunt disponibile pentru diverse materiale, si au setari ce pot duce la executarea de lucrari de o calitate mai mare decat alte metode.

 

 

Model de suport din lemn
Suport prezentare

 

 

 

Meet